blogs

Heeft flexibel werken de toekomst ?

We leven in een interessante tijd, op het wereldtoneel is van alles aan de hand en dat veroorzaakt dat van iedere organisatie flexibiliteit en slagkracht wordt gevraagd. Het toverwoord dat te pas en vooral te onpas wordt gebruikt is “Agile”. In organisaties verschuift daarvoor het aandeel vaste medewerkers naar de flexibele schil, ten koste van een groeiende onzekerheid bij de beroepsbevolking. Dit effect wordt nog eens versterkt door nieuwe wetgeving die mensen met een vaste baan de lust om te vertrekken ontneemt en het zicht hierop voor nieuwe medewerkers minimaliseert. Om dit geheel in balans te houden worden tevens opdrachtgevers kopschuw gemaakt om zelfstandigen in te huren. Vervolgens vraagt de politiek zich wanhopig af waarom in ons welvarende landje de onrust die hieruit voortvloeit wordt afgereageerd op vreemdelingen en vluchtelingen. Zo zijn we vooral druk met onszelf en spartelt iedereen voor zich om het hoofd boven water te houden. Niet in de laatste plaats de ZZP'er.

Het kan ook anders. In een recent verschenen onderzoek van Part-Up wordt “social organizing” als de heilige graal naar voren gebracht. En de effecten zijn niet mals: plezier in het werk, flexibel en het verbinden van talenten, ofwel Fun, Flex, Fix Fast. Maar dan wel met professionals die hun eigen verantwoordelijkheid nemen, kwaliteit leveren en in de marktplaats zelf zorgen dat ze mee mogen en kunnen doen. Dat kan intern in organisaties, maar er zijn ook meer introverte medewerker die hier buiten de boot vallen. Niet iedereen kan een winnaar zijn en een verliezer komt er echt niet zo makkelijk weer tussen. De oplossing kan gevonden worden door te kijken naar de kenmerken van de benodigde inspanning. Vernieuwing en kortstondige of specialistische zaken uitbesteden aan het groeiende leger ZZP'ers en het routinematige werk gunnen aan de mobiel zwakkeren in de samenleving in een veilige haven. Niet agile maar betrouwbaar, degelijk en voorspelbaar voetenwerk dat net zo goed nodig is om het werk gedaan te krijgen. En als dat vervalt een sociaal vangnet dat ze financieel zelf in stand houden. Voor de flexwerkers moeten andere regels gelden. Niet premie betalen voor dat vangnet waar ze nooit voor in aanmerking komen, maar vrijheid om samenwerkingsverbanden aan te gaan en eventueel een eigen vangnet dat recht doet aan een beroepspraktijk van hollen en stilstaan, maar ook aan de eigen verantwoordelijkheid.

Waar het om gaat is dat agility, flexibiliteit, wendbaarheid kan worden bereikt door de bureaucratie rond flexwerk op te heffen en zelfstandige profsessionals de ruimte te geven hun eigen weg te zoeken. Samen zullen zij zorgen voor de broodnodige slagkracht van de BV Nederland. Het rapport wat u op onderstaande site kunt downloaden verschaft hiervoor aardige inzichten.

https://blog.part-up.com/onderzoek

Nieuwsgierig geworden wat ik voor u kan betekenen ? Bekijk deze website, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-5494 3435