blogs

Blog

Op deze pagina zet ik te hooi en te gras stukjes over uiteenlopende onderwerpen. Zo kunt u zien hoe ik tegen bepaalde onderwerpen aan kijk. Wilt u daarover in gesprek, dan maak ik graag een afspraak.

Neem vrijblijvend contact op met Jeroen Susijn

Oldtimertocht Maarn zaterdag 24 juni 2017

Heeft u gemist hoe mooi het is in midden Nederland ?

Op zaterdag 24 juni was het een druilerige dag, maar toch waren er een aantal mensen die de moeite namen de uitgezette toertocht te rijden. Een reactie: "Dit was een hele mooie route en we hebben er erg van genoten." Een leuke tocht langs mooie landschappen met bossen, rivieren, heuvels, kastelen en enkele interessante locaties. Ongeveer 100 km over binnenwegen, rijtijd ongeveer 2.5 uur, een aantal bezoekenswaardige punten onderweg bepalen hoe lang u er over doet. De routebeschrijving kunt u HIER downloaden (wilt u een Garmin of TomTom routebestand, stuur dan even een mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Start- en eindpunt zijn in Maarn, midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, goed bereikbaar via afritten aan de A12 en A28. Startpunt is restaurant Reynaert, midden in het centrum. Adres: Tuindorpweg 33, 3951BD Maarn. De rit eindigt bij Restaurant 't Vosje een eindje verderop aan dezelfde weg. http://restaurantvosje.nl

Interessante plekken die u onderweg kunt aandoen (zie de routebeschrijving)

 • Dorp en Kasteel Amerongen
 • Stadskern, molen, kasteel Wijk bij Duurstede
 • Historische steenfabriek Bosscherwaarden
 • Vispassages bij gemaal Caspargouw
 • Langbroeker Wetering
 • Waterliniemuseum en Fort bij Vechten
 • Landgoed, thee-/pannekoekenhuis en wandelgebied Rhijnauwen en Amelisweerd
 • Pyramide van Austerlitz (met speeltuin)
 • Henschoter meer

route-heuvelrugtour

Heeft flexibel werken de toekomst ?

We leven in een interessante tijd, op het wereldtoneel is van alles aan de hand en dat veroorzaakt dat van iedere organisatie flexibiliteit en slagkracht wordt gevraagd. Het toverwoord dat te pas en vooral te onpas wordt gebruikt is “Agile”. In organisaties verschuift daarvoor het aandeel vaste medewerkers naar de flexibele schil, ten koste van een groeiende onzekerheid bij de beroepsbevolking. Dit effect wordt nog eens versterkt door nieuwe wetgeving die mensen met een vaste baan de lust om te vertrekken ontneemt en het zicht hierop voor nieuwe medewerkers minimaliseert. Om dit geheel in balans te houden worden tevens opdrachtgevers kopschuw gemaakt om zelfstandigen in te huren. Vervolgens vraagt de politiek zich wanhopig af waarom in ons welvarende landje de onrust die hieruit voortvloeit wordt afgereageerd op vreemdelingen en vluchtelingen. Zo zijn we vooral druk met onszelf en spartelt iedereen voor zich om het hoofd boven water te houden. Niet in de laatste plaats de ZZP'er.

Het kan ook anders. In een recent verschenen onderzoek van Part-Up wordt “social organizing” als de heilige graal naar voren gebracht. En de effecten zijn niet mals: plezier in het werk, flexibel en het verbinden van talenten, ofwel Fun, Flex, Fix Fast. Maar dan wel met professionals die hun eigen verantwoordelijkheid nemen, kwaliteit leveren en in de marktplaats zelf zorgen dat ze mee mogen en kunnen doen. Dat kan intern in organisaties, maar er zijn ook meer introverte medewerker die hier buiten de boot vallen. Niet iedereen kan een winnaar zijn en een verliezer komt er echt niet zo makkelijk weer tussen. De oplossing kan gevonden worden door te kijken naar de kenmerken van de benodigde inspanning. Vernieuwing en kortstondige of specialistische zaken uitbesteden aan het groeiende leger ZZP'ers en het routinematige werk gunnen aan de mobiel zwakkeren in de samenleving in een veilige haven. Niet agile maar betrouwbaar, degelijk en voorspelbaar voetenwerk dat net zo goed nodig is om het werk gedaan te krijgen. En als dat vervalt een sociaal vangnet dat ze financieel zelf in stand houden. Voor de flexwerkers moeten andere regels gelden. Niet premie betalen voor dat vangnet waar ze nooit voor in aanmerking komen, maar vrijheid om samenwerkingsverbanden aan te gaan en eventueel een eigen vangnet dat recht doet aan een beroepspraktijk van hollen en stilstaan, maar ook aan de eigen verantwoordelijkheid.

Waar het om gaat is dat agility, flexibiliteit, wendbaarheid kan worden bereikt door de bureaucratie rond flexwerk op te heffen en zelfstandige profsessionals de ruimte te geven hun eigen weg te zoeken. Samen zullen zij zorgen voor de broodnodige slagkracht van de BV Nederland. Het rapport wat u op onderstaande site kunt downloaden verschaft hiervoor aardige inzichten.

https://blog.part-up.com/onderzoek

Nieuwsgierig geworden wat ik voor u kan betekenen ? Bekijk deze website, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-5494 3435

Uw bedrijf soepeler laten draaien ?

Heeft u wel eens het idee dat dit moet kunnen ?

Dan kan ik u misschien helpen dat te realiseren ! Doorgaan op platgetreden paden en steeds harder werken zijn meestal niet de oplossing. Kritisch kijken naar de huidige werkwijzen en activiteiten, creatieve oplossingen bedenken en vooral ook implementeren vaak wel. Het zal u verrassen hoeveel positieve energie in uw organisatie vrij komt als bronnen van negatieve energie worden opgelost.

De wereld verandert snel en de eisen aan uw organisatie veranderen mee. Dat opent perspectieven voor nieuwe en anders denkende concurrentie. Dat is zowel een bedreiging als een kans ! Wordt u bedreigd of bent u de uitdager ? Grote veranderingen komen zelden van binnen uit, maar er is vast genoeg kennis aanwezig om te zien waar mogelijkheden liggen en een koerswijziging vaart te geven. Waar het om gaat is om de stap te zetten en het avontuur aan te gaan. Enthousiasme te creëren en vast te houden.

Kunt u hulp van een ervaren professional gebruiken ? Als bedrijfskundig ingenieur met specialistische kennis van Supply Chains en Logistiek, maar ook bijna 30 jaar ervaring in uiteenlopende functies, interim management opdrachten, ondernemingen en eigen start-ups heb ik alles in huis om uw bedrijf de benodigde stappen te laten zetten.

De wijze waarop U mij kunt inzetten is flexibel en afhankelijk van uw behoefte. Of het nu in loondienst, op contract, als adviseur of interim manager is. Ook ik heb te maken met een veranderde marktsituatie en pas me met genoegen aan ! Mijn CV vindt u hier.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-5494 3435

Hoe innovatief is uw organisatie werkelijk ?

De innovativiteit van de eigen organisatie beoordelen en zien waar verbeteringen mogelijk zijn kan door op een aantal gebieden naar de werkwijze op gebied van stimuleren van innovatie te kijken.

 • Aspiratie. In hoevere is er een pad uitgestippeld, zijn er doelen gesteld ?
 • Keuzes. Is er doelbewuste spreiding in de initiatieven waaraan wordt gewerkt ? Is dat zichtbaar in beschikbare budgetten, mensen en middelen ?
 • Ontdekken. Heeft u inzicht in verschillende markten, technologie, die zich laten vertalen naar nieuwe mogelijkheden voor de eigen organisatie ?
 • Ontwikkeling. Creëert u nieuwe business modellen die meegaan met de tijd ?
 • Versnelling. Bent u sneller dan de concurrentie met het op de markt brengen van vernieuwingen ?
 • Schaal. Lanceert u innovaties in de juiste marktsegmenten en op een beheersbare schaal ?
 • Uitbreiding. Kunt u terugvallen op een netwerk van partners waarmee u snel kunt opschalen ?
 • Mobiliseer. Stimuleert u een innovatieve cultuur door de juiste beloning, beoordeling en facilitering van uw medewerkers ?

In bovenstaande gebieden zijn 27 principes geïdentificeerd waarvan getoetst kan worden in hoeverre die worden toegepast. Uit onderzoek is gebleken dat de echte innovatieve ondernemingen op alle aspecten goed scoren. De effectiviteit neemt onevenredig snel af zodra een aspect wordt veronachtzaamd en met slechts de helft aandacht geven bereikt men niets meer. Wilt u innoveren ? Pas dan dus alle principes toe !

Het bovenstaande is ontleend aan een recent McKinsey onderzoek dat u hier kunt downloaden. Daar vindt u de 27 principes en wordt nader op de verschillende begrippen in gegaan.

Zet dit u aan het denken en wilt u hierover van gedachten wisselen ?

Neem dan hier vrijblijvend contact op.